cevizli ve kuru üzümlü kek tarifi

Cevizli kuru üzümlü kek tarifinin malzemeleri pamuk gibi bozulmayan

Kek karışımını hazırlamak için:

  • 4 yumurta oda sıcaklığında
  • 1 su bardağı toz şeker
  • bir tutam tuz
  • 1 çay kaşığı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı su
  • 2.5 su bardağı un (kontrol eklenecek)
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu
  • Yarım su bardağı ceviz
  • Yarım su bardağı çekirdeksiz sarı üzüm
  • 1 yemek kaşığı (üzüm bulmak için) un

kalıbı yağlamak için.

  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya ghee
Pamuk gibi bozulmayan kuru üzümlü cevizli kek nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. İlk olarak kek kalıbı yağlanır ve erimemesi için buzdolabına kaldırılır.
  2. Kalıbım Teflon olduğu için eskidiği için altını tuttuğu için yağlı kağıt kullandım.
  3. Yumurta, şeker, 1 tutam tuz, uygun bir kapta tuz iyice kabarmasını sağlayacak ve mikserin hızlı ayarında krema kıvam alana, yani rengi açılana kadar çırpın.
  4. Sıvıları ekleyin ve çırpın.
  5. Un, kabartma tozu, vanilya, ceviz içi, limon kabuğunu ekleyip fazla çırpmadan yumurta çıkmasın diye karıştırın.
  6. Hamurun yarısını kalıba eşit şekilde dökün.
  7. 1/2 su bardağı çekirdeksiz üzümlere 1 yemek kaşığı un ekleyin ve karıştırın, ardından fazla unu eleyin.
  8. Kek kalıbındaki hamurun üzerine çekirdeksiz üzümlerin yarısını eşit şekilde serpin.
  9. Hamurun kalan yarısını eşit şekilde dökün.
  10. Kalan üzümleri kek hamurunun üzerine eşit şekilde serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengi olana kadar pişirin.
  11. Kek soğuduktan sonra kalıptan çıkarılır, dilimler halinde kesilir ve servis edilir.

Fotoğraflı cevizli ve kuru üzümlü kek tarifi

Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son dakika “Pamuk gibi cevizli ve kuru üzümlü kek tarifi” başlıklı yazı ilk kez yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın