Cevizli ve taze incirli kek

Taze incirli cevizli kek tarifi malzemeleri

kek için

  • 2 büyük yumurta
  • 1 su bardağı toz şekerden bir parmak eksik
  • 2 bardak un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu ve vanilya
  • Yarım karbonatlı çay
  • yarım limon suyu

incir kısmı için

  • 5-6 adet taze mor incir
  • iki bardak su
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş tarçın

üzerine

  • 1 su bardağı kıyılmış orta ceviz
Cevizli kek tarifi taze incir nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Yumurta şekerini bir stand mikserin kasesine koyun ve bir çırpma teli ile çırpın.
  2. Daha sonra yoğurt yağını ekleyip tekrar çırpıyoruz, unu eleyip azar azar ekleyip çırpıyoruz.
  3. Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin, karıştırın ve kabartma tozu ekleyin.
  4. Üzerine limon suyunu dökün ve karıştırın.
  5. Yağlanmış ve unlanmış tart kalıbına dökün.
  6. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirelim.
  7. Soğuduktan sonra servis tabağına ters çevirelim.
  8. Diğer yandan incirleri yıkadıktan sonra kabuğunu soyup ezici ile ezelim ve kaseye alalım.
  9. Nişasta şekerinin üzerine suyu dökelim ve iyice çırpalım.
  10. Daha sonra koyu kıvama gelene kadar pişirelim.
  11. Son olarak tarçını ekleyip karıştırın ve tartın ortasına dökün.
  12. Daha sonra cevizle süsleyin.
  13. Taze incir dilimleri ile süsleyelim. Buzdolabında iki saat bekletin. Afiyet olsun.

Cevizli taze incir keki

Cevizli taze incirli kek ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın