Peynirli Kafes Böreği Tarifi için önce ılık süt, su, şeker ve maya karıştırılır.
Daha sonra diğer malzemeler eklenir ve un yavaş yavaş ilave edilerek yoğrulur. Yumuşak ekmek mevcuttur. Yoğurulan hamur bir saat mayalanmaya bırakılır.
Döküldükten sonra mandalina parçaları alınır ve masanın üzerinde biraz uzunlamasına açılır.
Hamurun ucundan üç santimetre boşluk bırakın ve diğer tarafını bir aletle kesin. Peynir kesilmeyen kısmına konur ve kapatılır.
Yumurta sarılı tepsiye dizin ve 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Peynir Kafes Böreği servise hazır.
Deneyecek olanlara bol şans.
Not: Aletiniz yoksa bıçakla ince bir kesim yapıp şekil verebilirsiniz.
Peynir Kafesli Börek Tarifinin Temel Resimleri:
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]