chokerty kabab

Kokoratmi Kebap Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr dana bonfile
  • 4 patates

eti baharatlamak

  • 1 küçük soğan (rendelenmiş)
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber pulbiber kekik kimyon

et pişirmek

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı su
  • tuz

yoğurt sosu için.

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • bunlar
  • tuz

patates kızartmak

  • Sebze yağı

yukarı;

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • Kıvamını almak için biraz su (tavada yağı ve salçayı ısıtıp suyu ekleyip koyulaşana kadar 3-4 dakika pişirelim)

Kebap chokertme tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Öncelikle jülyen etini doğrayalım, baharatı için malzemeleri ekleyelim, ağzını kapatıp 2 saat buzdolabında bekletelim, bekleyen eti sıcak tavaya alalım, etten suyu çekinceye kadar pişirelim.
  2. Ardından salçayı ekleyip biraz daha kavuralım ve suyunu ekleyip pişirelim çünkü etimiz çabuk pişip yumuşayacaktır.
  3. Daha sonra patatesleri jülyen şeklinde incecik kesip tuzlu suda 10 dakika beklettikten sonra iyice süzdükten sonra peçete ile kurulayalım.
  4. Patatesleri yağda kızartın, servis tabağına alın, üzerlerine sarımsaklı yoğurdu dökün ve eti koyun.
  5. Domates sosu için yağı ve salçayı bir tavada ısıtıp suyu ekleyip koyulaşana kadar 3-4 dakika pişirelim.
  6. Son olarak üzerine salçalı sosu dökelim afiyet olsun 👌.

Resimli chockertami kebap tarifi

  • tatlı tarifi
  • ezici
  • kebap
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

patates köftesi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın