Çift Kişilik Göl

Arpacık Diplesy tarifi malzemeleri

  • Yeşil sapları ile bir kilo arpacık soğanı kullanabilirsiniz.
  • 1 büyük soğan
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz ve tatlı biber
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı su

Pırasalı diplasi tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Topları ayırmadan ince saplarıyla kesin.
  2. Bir kevgir içinde güzelce yıkadıktan sonra derin bir tencereye alıyoruz.
  3. Yıkanmış ve süzülmüş pirinç ve yemeklik doğradığımız soğanları ilave edin.
  4. Üzerlerine yarım çay bardağı su dökün ve tencerenin kapağını kapatın.
  5. Son ocağımızı orta ateşte yanmaya ayarlıyoruz ve suyunun çekilmesini bekliyoruz.
  6. Pirinç ve pırasalar çok taze ise yarım çay bardağı su ekleyebiliriz.
  7. Pişirme süremiz yaklaşık 20 dakikadır. Pişirdikten sonra kapağı kapalı olarak 10 dakika bekletin.
  8. Ayrı bir tavada (küçük bir tava olabilir) 2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağı köpürene kadar ısıtın.
  9. Rahat yemeklerimizin üzerine kızgın yağ döküp karıştırıyoruz.

Çok pratik ve minimal uygulamamız hazır 🤗. Afiyet olsun.

Resimlerle Dipsy Gölü tarifi

  • tatlı tarifi
  • debi
  • kek tarifleri
  • pırasa
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Erişte – makarna

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın