Çiğ İncir Reçeli (Fars Reçeli)

Çiğ İncir Reçeli (Fars Reçeli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo çiğ incir
  • 2 kilo toz şeker
  • onlar 1.5 litre
  • 4-5 adet
  • Yarım çay kaşığı limon tuzu
Çiğ İncir (Fars Reçeli) Tarifi Nasıl Yapılır?

Ekle yokTarifi yazdır

<

böl>

  1. Öncelikle şekeri ve suyu kaynatıp suyu hazırlayalım, karanfil ve limon tuzunu ilave edelim.
  2. Ardından incirin sapını ve altını temizleyelim.
  3. Kaynayan suda biraz yumuşayıncaya kadar haşlayalım, yumuşayınca soğuk sudan alıp fazla suyunu elinizle ezmeden sıkalım.
  4. Hazırladığımız sıcak suyu da ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim.

Resimli Çiğ İncir Reçeli Tarifi (Fars Reçeli)

Çiğ İncir Reçeli yazısı ilk olarak Haber Urfadan – Şanlıurfa Haber – Son Dakika’da yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın