Çiğ İncir Reçeli (Fars Reçeli) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kilo çiğ incir
- 2 kilo toz şeker
- onlar 1.5 litre
- 4-5 adet
- Yarım çay kaşığı limon tuzu
Çiğ İncir (Fars Reçeli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Ekle yokTarifi yazdır
<
böl>
- Öncelikle şekeri ve suyu kaynatıp suyu hazırlayalım, karanfil ve limon tuzunu ilave edelim.
- Ardından incirin sapını ve altını temizleyelim.
- Kaynayan suda biraz yumuşayıncaya kadar haşlayalım, yumuşayınca soğuk sudan alıp fazla suyunu elinizle ezmeden sıkalım.
- Hazırladığımız sıcak suyu da ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim.
Resimli Çiğ İncir Reçeli Tarifi (Fars Reçeli)
Çiğ İncir Reçeli yazısı ilk olarak Haber Urfadan – Şanlıurfa Haber – Son Dakika’da yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]