çiğ köfte

çiğ köfte tarifi malzemeleri

  • 2 yemek kaşığı eşit baharat
  • 3 yemek kaşığı kaynar su
  • 2,5 su bardağı kaliteli bulgur Türk çayı
  • Yarım kutu konserve doğranmış domates (210 gram).
  • 1 diş sarımsak
  • 1 soğan
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1/4 (çeyrek) limon
  • 1/4 (çeyrek) demet maydanoz
  • 1,5 yemek kaşığı dolu (7 baharat)
Çiğ köfte tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. İzot kaynar su dökün ve soğumaya bırakın.
  2. Soğanı ve bir diş sarımsağı keskin bir bıçakla doğrayın. (veya bir blender aracılığıyla).
  3. Bulguru bir kaseye koyun.
  4. Bulgurun içine domates, soğan, sarımsak, salça, karabiber, kırmızı biber, limon ve kabakları ekleyip tüm malzemeleri yoğurun.
  5. Limonu kaldırın ve kıyılmış maydanozu ekleyin.
  6. Bulgurlu karışımı mutfak robotunda bir saat kadar yoğurun. Karışım sıkıldığında birbirine yapışmalı, kıvamı uygunsa üzerini örtüp 30 dakika bekletin.
  7. İpucu: Yoğururken ve ceviz büyüklüğünde krema oluştururken eldiven giyin.

çiğ köfte tarifi

“Chage Metples” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın