Her türlü köfteyi çiğ veya etsiz severim. Ancak güvenmediğimiz hiçbir yerde et yemiyoruz. Ne yazık ki çiğ köfte birçok zararlı katkı maddesi içerir. Bir çiğ et sever olarak alternatifini buldum, denedim ve içinde ne olduğunu bilerek evde yedim. Tadının et gibi olmasını istedim ve sanırım bu tarif oldukça yakın geldi. Şimdi gelelim tarifin yapılışına.
İlk önce bulguru sıcak suda ıslatın, karıştırın ve 15 dakika üzerini örtün.
O sırada soğanları iyice kızartın (rondodan geçirmeyin yoksa çıkacak sıcak su siyah etin tadını bozacaktır). Soğanı bir kenarda bekletin.
Maydanoz serpip kenara alın.
Bulguru beklerken geri kalan tüm malzemeleri (hamur, baharat vb.) ayrı bir kapta (yağ hariç) karıştırın. Yani bir çeşit çorba yapıyoruz.
Ardından bulguru, soğanı ve rendelenmiş domatesi aynı anda şişecek şekilde sosu koyun, karıştırın ve kaşımaya başlayın. Yaklaşık 25 dk. Piştikten sonra yağ ve maydanozu ekleyip 10-15 dakika pişirin. Çok yoğurun. (Sıkıcı olduğunu kabul ediyorum, sadece alışmak için 40-50 dakika kaşıdım sanırım.)
Sonra elinizle çizin ve servis yapın. Yumurtayı parçalayıp yağda pişirdim çok lezzetli oldu.
Aşağıda hazırlanan fotoğraflar bölümüne bir fotoğrafını ekliyorum.
Deneyenlere bol şans.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]