Çiğ Pasta Tarifi (Ci Pasta)

Çiğ Pasta Tarifi (Ci Pasta)

Kabartma tozunun biraz sert olması gerektiğini baştan söyleyeyim, bu yüzden lütfen suyu dikkatli bir şekilde dökün. Ben 1 su bardağı su kullandım.

Unu derin bir kaba alıp tuz serpin. Son olarak suyu yavaş yavaş dökelim ve kaşımaya başlayalım.

Yapılışı için kıymayı bir kaba alıp üzerine bir diş sarımsağı alalım. Tuz, karabiber ve suyu ekleyip karıştırın.

Hamuru küçük bezelere ayırıp elimizde yuvarlayalım. Kurumaması için her şeyi bir bezle örtün.

Kekler çok çabuk piştiği için önceden açıp 3-4 beze hazırlamak isterseniz işinizi kolaylaştıracaktır.

İlk bezeyi tezgahta yavaş yavaş açıp içindeki çamurdan dökelim ve kaşığın ortası ile arkası arasına yayın.

Kalan hamurla üzerini kapatalım ve kızartırken kenarlarının açılmaması için çatalla bastıralım.

Ürünleri koyarken lütfen beklemeyin, acele edin yoksa sulu ve dağınık olur!

Hazırladığımız keki kızgın yağda iki tarafını çevirerek kızartalım. Yüksek ateşte pişirmeyin içi çiğ olabilir.

Aynı işlemi çamur ve hamur bitene kadar yapalım.

Sıcak yemenizi tavsiye ederim.

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın