çikolata Keki Tarifi

Çikolata Keki Tarifi,

Yumurta ve şekeri yüksek devirde 8-10 dakika çırpın. Ardından sıvı yağı ve suyu ekleyip karıştırın.

Tüm katı malzemeleri ayrı bir kapta süzerek karıştırın ve yavaş yavaş yumurtalı karışıma ilave edin ve spatula veya tahta kaşık yardımıyla alttan üste doğru karıştırın (Bu aşamada çırpmıyoruz)

Pandispanya hamurunu kağıtla kapladığınız 18 cm’lik yapışkan bir kalıba dökün ve hava kabarcığı kalmayacak şekilde altını vurun (26 cm’lik kalıp kullanıyorsanız malzemeleri 1,5 kat artırın) ve fırında pişirin. 170 derecede önceden ısıtılmış fırın.

Pişirdikten sonra bozulmaması için ters çevirerek soğutun.

Kremayı hazırlamak için süt, un, nişasta, şeker ve yumurta sarılarını bir tencereye alıp tel çırpıcı ile her şeyi karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

Ardından ocağı kapatın, geri kalanını (tereyağı, çikolata, vanilya ve krem ​​şanti) ekleyin ve mikser yardımı ile veya rondodan geçirerek karıştırın ve pürüzsüz olduğundan emin olun.

Çikolatalı kek hazır.

Deneyenlere başarılar…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın