Bu tarif için margarinin oda sıcaklığında olması çok önemlidir, tavada eritmek için kullanmayınız aksi takdirde ihtiyacınızdan fazla nişasta kullanmanız gerekecek ve kurabiyelerdeki şeker miktarı değişecektir.
Çikolatalı Mısır Flakes Kurabiyeyi elde etmek için yumuşak margarin, sıvı yağ, pudra şekeri ve vanilyayı bir karıştırma kabına alıp iyice karıştıralım. Kabartma tozu ve nişastayı ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurduktan sonra üzerini streç film ile kapatıp bir saat buzdolabında bekletin.
Dinlenen hamurdan iki adet fındık alıp saralım. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizdim.
160-170 derecelik fırında altı pembeleşene kadar 15 dakika pişirelim ve fırını kapatıp kurabiyeler fırında soğuyana kadar bekleyip ağzını açalım.
Cam veya makarna kırmak için biraz fazla gencim. Sütü ısıtıp içine çikolatayı kıralım, çikolata eriyene kadar karıştıralım.
Kurabiyeleri önce sosa sonra salçaya batırıp bir tepsiye dizip soğumasını bekleyelim.
Çikolatalı Mısır Kurabiyeleri kullanıma hazırdır.
Tarifteki yumurta miktarı sizi korkutmasın, yumurtaların tadına doyamayacaksınız.
Bu şekilde davet etmeyi planlıyorsanız, kurabiyeleri bir gün önceden hazırlayın ve servis yapmadan önce üzerlerini çikolata ve mısır gevreği ile kaplayın, aksi takdirde mısır gevrekleri çok çabuk yumuşayacaktır. Deneyecek olanlara bol şans
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]