Terrilis Çikolata Sosu Tarifi Malzemeler
- 5 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıcak su
- 1.5 su bardağı un
- 1 poşet kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 litre + 1 su bardağı süt
- 1 kutu krema
- 1 su bardağı toz şeker
yukarı
- 2 paket krem şanti
- 2 çay kaşığı süt
çikolata sosu için
- 1 kutu hazır çikolata sosu
- 2.5 su bardağı süt
Terrelicchi çikolata sosu tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- 5 yumurta, akı ve sarısı 2 ayrı kaseye ayrılır.
- Sarısı ve yarım su bardağı toz şekeri şeker eriyene kadar çırpın.
- Diğer kapta yumurta aklarını yarım su bardağı toz şeker ile köpürene ve beyazlaşana kadar çırpın. İyi çırpılmış olmalıdır.
- Daha sonra yarım çay bardağı sıcak suyu sarılı karışıma yavaş yavaş dökün ve tekrar çırpın.
- Yumurta kokusunu duymamanız için sıcak su ekliyoruz.
- Ardından 1,5 su bardağı unu kabartma tozu ve vanilyalı yumurta sarısı ile karışıma eleyin.
- Beyazlatıp kaşık yardımıyla köpürttüğümüz yumurta akları azar azar sarısı ve şekerli un karışımına ilave edilerek karıştırılır.
- Kekin taşmaması için kaşıkla karıştırmak çok önemlidir.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine keki dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika kadar yükselttikten sonra dereceyi 150’ye düşürüp 30 dakika daha yükseltiyoruz.
- 45 dakikadan fazla kalmamalı çünkü kekimiz sertleşecek.
- 1 litre + 2 su bardağı süt, şeker ve kremayı iyice karıştırarak ilk ısısını vermek üzere fırından çıkardığımız keki ıslatıyoruz.
- İlk ısısını veren pastayı üstü aşağı gelecek şekilde çeviriyoruz.
- Hazırladığımız sosu kekin tamamını ıslatacak şekilde döküyoruz.
- Krem şantiyi hazırladıktan sonra kutunun arkasındaki tarife göre çikolata sosunu hazırlıyoruz ve üzerine sosu döküyoruz.
- Beyaz çikolata sosuyla boyadım ve desen verdim. Deneyecek olanlara şimdiden bol şans .
Fotoğraflı çikolata soslu terrielles tarifi
Çikolata soslu Tiriliçe yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]