Çikolatalı balkabağı keki


çikolatalı kabak kek tarifi malzemeleri

Bardak boyutu 200 ml

  • 2 yumurta oda sıcaklığında
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 1 su bardağı kabak püresi
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
  • Portakal suyu (orta boy)
  • 2 bardak un
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • 50 gram bitter çikolata

yukarı;

  • 60 gr sütlü çikolata tabletleri
  • 1 yemek kaşığı damla çikolata

Çikolatalı balkabaklı kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Yumurtaları ve esmer şekeri bir karıştırma kabına alın ve el mikseri ile 5 dakika karıştırın.
  2. Evde esmer şeker yoksa 1 su bardağı normal şeker ile 1 yemek kaşığı pekmezi karıştırıp kullanabilirsiniz. Aynı dokuyu elde edebilirsiniz. Bu benim kullandığım yöntem.
  3. Kabak püresi, tereyağı ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Tereyağı istediğiniz gibi dağılmazsa mikser kullanabilirsiniz.
  4. Portakal suyunu ekleyip karıştırmaya devam edin.
  5. Ayrı bir yerde katı malzemeleri karıştırıp kek hamurumuza ekleyelim. Kaşık yardımıyla karıştıralım.
  6. En son çikolatayı ekleyip karıştıralım.
  7. Yağlı kağıt serdiğimiz çubuk kalıba kek karışımımızı yayalım.
  8. Üzerine çikolata serpin.
  9. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.
  10. Fırından çıkarmadan önce kürdan testi yapmayı unutmayalım.
  11. Fırından çıkınca biraz soğumaya bırakın.
  12. Soğuyunca dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Fotoğraflı çikolatalı balkabağı keki tarifi

  • balkabağı ile
  • tatlı tarifi
  • çikolata
  • Kek
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Fırında köpüklü helva (Zell pekmezi)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın