Çikolatalı Bisküvi Topları

Çikolata Topları Bisküvi Tarifi Malzemeler

  • 3 paket yulaflı bisküvi
  • 1 su bardağı fındık (doğranmış)
  • 80 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı şeker
  • 50 gr bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı süt suyu
  • 1 paket vanilya
Çikolatalı top bisküvi tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Çikolatalı bisküvi topları için yulaflı kurabiyelerimizi kendi ellerimizle küçük parçalara ayıralım.
  2. Ocağa koyduğumuz tencerede tereyağını eritelim.
  3. Tereyağını erittikten sonra üzerine şeker, vanilya, kakao ve sütü ekleyip şeker eriyene kadar karıştırın.
  4. Şeker eridikten sonra ocaktan alın.
  5. Ocaktan aldığımız karışıma bitter çikolatayı ekleyip karıştıralım ve çikolatanın erimesini sağlayalım.
  6. Çikolatayı parçalara ayırarak daha hızlı erimesini sağlayabilirsiniz.
  7. Hazırladığınız sosu soğumaya bırakın.
  8. Ardından bisküvilerin üzerine dövülmüş fındık ve hazırladığımız çikolata sosu ekleyip önce kaşıkla sonra da elimizle karıştırıyoruz.
  9. Bu noktada eldivenler işinizi kolaylaştırıyor, kullanabilirsiniz.
  10. Hazırlanan harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle yuvarlayalım.
  11. Tüm harç bitene kadar şekillendirmeye devam edebilirsiniz.
  12. Ardından çikolatalı toplarımızı antep fıstığı tozu, dövülmüş fındık veya hindistan cevizi ile servis edebilirsiniz.

Deneyimlerinizi bekliyorum. Afiyet olsun. ☺.

Çikolatalı bisküvi topları tarifi

Bisküvi Çikolata Topları yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın