çikolatalı çörek

çikolatalı pasta tarifi malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • ️ 1 anlık sanal paket
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yumurta akı (sarısını üstüne ayırın)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 7 su bardağı un (yaklaşık)

arasında

  • sürülebilir çikolata

Çikolatalı pasta tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Ilık süt, ılık su ve mayayı birleştirin, kalan malzemeleri ekleyin ve karıştırın.
  2. Unu kontrollü bir şekilde ilave edip yoğurarak ele yapışan yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Hamur hazır olunca üzerini streç film ile kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakın.
  4. Hamur mayalanınca mandalina büyüklüğünde küçük parçalar koparıp şekil verelim ve pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye dizelim.
  5. 15 dakika Çin mayası yapalım, sonra üzerine yumurta sarısı sürüp mavi haşhaş serpelim.
  6. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  7. Pişip soğuduktan sonra aralarına çikolata sürüyorum.
  8. Bu şekilde yapabileceğiniz gibi cheddar peyniri, domates ve biber ile de güzel bir sunum yapabilirsiniz. Tarifi deneyecek olanlara afiyet olsun 🤗.

resimli çikolatalı pasta tarifi

  • börek tarifi
  • çikolata
  • kek tarifleri
  • Boğaca
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

şerit hamur işleri

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın