çikolatalı dondurma tarifi
Malzeme listesi
- 1 kg yağlı süt (keçi sütünden daha etkili sonuç alabilirsiniz)
- 1 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı sahlab (gerçek orkide)
- 2 çay kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı çikolata parçaları
için hazırlık
Bir su bardağı sütü ayırın ve kalan sütü derin bir çelik tencereye alın, kakao ve şekeri ekleyin ve kaynatın. Ayrılan süte orkide ilave edilerek eritilir. Kaynayan sütün içine orkide karışımını ekleyip 35-40 dakika pişirin. Bir çırpma teli ile ara ara karıştırılarak kaynamaya bırakılır. Süt ocaktan 5 dakika alınır. Mikser yardımı ile karıştırın. Süt ısınana kadar 15-20 dakika. Ara ara mikserle karıştırın. Isındığında damla çikolatalar eklenerek dolabın dondurucu bölümüne alınır. Her iki saatte bir çıkarılıp mikser yardımı ile çırpılır. Dondurma sertleşip blender ile çırpılamadığında zaman zaman büyük bir kaşık yardımıyla karıştırma işlemine devam edilir. Dondurma yapmanın püf noktası karıştırma işlemidir. Biraz sabır ve karıştırma ile dondurma çok güzel bir dokuya sahip olacaktır.
Afiyet olsun.