Çikolatalı kek


çikolatalı kek tarifi malzemeleri

kek için

  • 5 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 poşet vanilya şekeri
  • 1 poşet kabartma tozu

krema için

  • 4 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı kakao çorbası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 poşet vanilya şekeri
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket kakaolu krem ​​şanti
  • 1 paket sıvı krema

dekore etmek

  • 1 paket kakaolu krem ​​şanti
  • 1 çay kaşığı süt
  • damla çikolata

Çikolatalı kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Öncelikle yumurta ve şekeri mikserle köpük köpük olana kadar çırpın.
  2. Daha sonra unu, kabartma tozunu ve vanilini ekleyip tekrar karıştırın, yağlı kağıt serili siyah fırın tepsisine dökün ve fansız olarak 150 derecede 20 dakika pişirin.
  3. Fırından çıkarıp direkt sıcak ve sıcak rulo haline getiriyoruz.Bu çok önemli, eğer sıcak açmazsak kekimizi rulo haline getirdiğimizde kırılmasın ✔️ soğuması için kek.
  4. Kremanın Hazırlanışı: Krema ve krem ​​şanti hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp kremsi bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.
  5. Yapısı biraz sert olacak bu sizi korkutmasın, krema tamamen soğuduktan sonra çırpılmış kremayı ve kremanın yarısını pişirdiğimiz kremaya ekleyip mikserle çırpıyoruz.
  6. Daha sonra sardığımız keki açıp kekimizin üzerine kremanın bir kısmını yayıyoruz, ardından çapraz olarak 4’e bölüp ilk keki sarıyoruz ve diğer üç keki de ilk rulo kekin etrafına sarıyoruz ve kekin üzerini kalan kekle kaplıyoruz. Krem şanti ile üzerini süslüyoruz.
  7. Dilerseniz üzerini krema ile kaplayıp servis edebilirsiniz, süsleyip süslememek size kalmış.

Resimli çikolatalı kek tarifi

  • tatlı tarifi
  • çikolata
  • cömert
  • makarna
  • kek tarifleri
  • Rulo Tarifler
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Elmalı turta

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın