Çikolatalı kek

çikolatalı kek tarifi malzemeleri

  • 2 yumurta
  • 90 gr bitter çikolata
  • 150 gram tereyağı
  • 125 gram bir
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • Yarım yemek kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı iri kıyılmış kaju

çikolatalı kek tarifi nasıl yapılır

yemebaskı tarifi
  1. İlk önce fırını 180 dereceye ısıtın.
  2. Kalıbı yağlayıp altını yağlı kağıt ile kaplayın.
  3. Çikolatayı bir kasede parçalara ayırın ve tereyağını ekleyin.
  4. Bir tencerede kaynar suda eritin ve iyice karıştırın.
  5. Tencereyi ocaktan alın ve çikolatayı biraz soğumaya bırakın. Un, kakao ve kabartma tozunu başka bir kaba eleyin.
  6. Üçüncü bir kapta yumurtaları çırpın, ardından şeker ve vanilya özünü ekleyin. Malzemeleri iyice karıştırmak için karıştırın.
  7. Eritilmiş çikolatayı çırpılmış yumurta karışımıyla karıştırın. Unlu karışımı ve cevizleri ekleyip karıştırın.
  8. Karışımı kalıba dökün ve üzerini kaşıkla düzeltin.
  9. 25 dakika fırında pişirin.
  10. Keki kalıptan çıkarmadan soğumaya bırakın. Herkese şimdiden iyi eğlenceler 🥰.

Resimli çikolatalı kek tarifi

  • tatlı tarifi
  • Kekler
  • çikolata
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

su hamur işleri

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın