Çikolatalı Kek Tarifi – Tatlılarım

Çikolatalı Bisküvili Kek Tarifi,

İlk olarak sütü ve diğer malzemeleri bir tencereye alıp kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz.

Baton kek kalıbımızın altına dondurucu poşet veya streç film koyuyoruz.

İlk önce bisküviyi tek sıra halinde hazırlıyoruz. Sonra pudingi döküyoruz.

İkinci sırayı iki sıra halinde düzenliyoruz. Pudingi de döküyoruz.

Kalan sıralara iki sıra halinde devam ediyoruz. 5 bölüm yapıyoruz.

En son pudingi döküp buzdolabına kaldırıyoruz.

4.5 saat bekliyoruz.

Aceleniz yoksa, bir gece beklemek daha iyi olabilir.

Daha sonra servis tabağının altını çeviriyoruz, cezvede sütü ısıtıyoruz, içindeki çikolatayı kırıyoruz, karıştırarak eritiyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra kaşık yardımıyla kekin üzerine güzelce döküp kenarlarına yayın.

Son olarak beyaz çikolata sosu ile süsleyelim.

Çikolatalı Bisküvi Kek hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın