çikolatalı kek tart

Çikolatalı Tart Tarifi Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı (125 ml)
  • 1 çay kaşığı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 ince ölçü kabı (200 ml)
  • 1 paket vanilya
  • bir tutam tuz

pastayı ıslatmak

  • Yarım su bardağı süt

ganaj için

  • 100 gram çikolata (50 gram süt, 50 gram bitter çikolata).
  • 1 çay kaşığı krema

dekorasyon için;

  • 9 çilek

Çikolatalı kek tart tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Yumurta ve şekeri bir tutam tuzla çırpın.
  2. Ardından sıvı yağ, süt ve vanilyayı ekleyip biraz çırpın, ardından un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyin.
  3. Her tarafı tereyağ ile yağladığınız tavaya dökün ve tezgaha birkaç kez vurun.
  4. 160 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.
  5. İlk 20-25 dakika fırın kapağını açmayın, kekin havasını boşaltmaması gerekir.
  6. Ardından kürdan testi yapın ve soğumasını bekleyin.
  7. Diğer yandan ganajı hazırlamak için kremayı çok fazla pişmesin diye ocakta ısıtın.
  8. Kaynadıktan sonra çikolatayı ekleyip ara ara karıştırarak rengi koyulaşacaktır.
  9. Kalıbı servis tabağına yavaşça ters çevirin ve yarım çay bardağı süt bir fırça yardımıyla kekinizin üzerine ıslansın.
  10. Forma yayın, 15 dakika sütün emmesini bekleyin, ardından üzerine yaptığınız ganajı dökün ve en az 5-6 saat dinlenene kadar buzdolabına koyun.
  11. Bir gece önceden yaparsanız kıvamı daha iyi oluyor. Deneyenlere bol şans. ♥️.

Fotoğraflı çikolatalı tart kek tarifi

  • tatlı tarifi
  • çikolata
  • Kek
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • keskin
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Fincan kek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın