Çikolatalı Çikolatalı Puding Tarifi için,
İlk olarak pirinç unu, nişasta, şeker, bir tutam tuz ve kakaoyu tenceremizde karıştırıyoruz.
Daha sonra 1 çay bardağı sütü döküp kontrollü bir şekilde topak kalmayacak şekilde karışımı bir çırpma teli ile karıştırıyoruz, kalan sütü yavaş yavaş ekleyip ocağın altını orta ateşte açıyoruz. Kaynayana kadar çırpma teli ile karıştırın.
Kaynamaya başlayan pudingimiz 50 gr. Bitter çikolata (süt de olabilir), 3 kaşık krema ve %35 yağ oranı ekliyoruz.
Karıştırırken ocağı kapatıyoruz. Ve karıştırmaya ve 1/2 çay kaşığı vanilyayı damlatmaya devam ediyoruz.Bir kaseye alıp buzdolabında bekletmeden önce 3 adet brownilerimi kasetlerin altına koyuyorum.
Daha sonra bir kaseye alıp oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında iki saat soğumaya bırakıyorum.
Elinizin durumuna göre katı veya sıvı olabilir ama sıvı da olsa merak etmeyin. Buzdolabında bekledikten sonra kesinlikle koyulaşacaktır.
Tadı o kadar güzel ki, şimdiye kadar yediğim tüm ev yapımı ve hazır pudingleri yendi.
Bir kase ve tabağa ters çevirerek verdim.
Not: Videomda detaylı olarak ekledim. Youtube kanalımın adı pilot mutfak, tariflerimin nasıl yapıldığını oradan görebilirsiniz.
Çikolatalı Kremalı Puding hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]