çikolatalı kruvasan tarifi malzemeleri
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı instant maya
- 2 yumurta (bir tane satmak için ayırın)
- 1 yemek kaşığı tereyağı, oda sıcaklığında
- 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
- Yarım çay kaşığı tuz
içeri
- kahvaltı çikolatası
yukarı;
- Yumurta sarısı ve pudra şekeri
Çikolatalı kruvasan tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
Kullandığım bardağın hacmi 250ml.
- Hamuru için ılık süt, şeker, maya ve yumurta bir karıştırma kabında karıştırılır.
- Üzerine un ve tuz ilave edilir, yumuşak bir hamur elde edilir, 3 dakika yoğurulur, hamura bir yemek kaşığı tereyağı ilave edilir, hamur tekrar yoğurulur ve sekiz eşit parçaya bölünür.
- Bezeleri un dolu bir tepsiye koyun, biraz un ile ezin ve üzeri kapalı bir saat mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan beze unlanmış tezgaha alınır ve oklava yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açılır.
- Açılan tüm bezeler oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağı ile yağlanır ve üzerine diğer yuvarlanan hamurlar eklenir.
- Bu şekilde açtığımız tüm hamurların arasındaki boşluklar yağlanıp üst üste serilmiş oluyor, sadece üzerine eklediğimiz hamuru yağlamıyoruz.
- Üzerini kapatıp buzdolabında bir saat bekletin.
- Bir saat dolapta bekleyen hamur un tezgahına alınarak merdane ile yuvarlak hale getirilir.
- Rulet yardımıyla hamur dörde bölünür ve ardından dört parçanın her biri üç eşit parçaya bölünür.
- Hamur kafasının ortası kesilir, fotoğraftaki gibi şekillenmeye hazır hale gelir ve bir tatlı kaşığı çikolata ilave edilerek sıkıca sarılır ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. .
- Bu şekilde hazırlanan tüm kruvasanlar önceden 100 dereceye ısıtılmış fırında 10 dakika ters çevrilerek mayalanmaya bırakılır.
- Mayalı kruvasanlara yumurta sarısı sürün ve 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
- İlk ateş söndüğünde üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. Deneyen herkese bol şans .
çikolatalı kruvasan tarifi
Çikolatalı Kruvasan yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]