Çikolatalı Muzlu Kek Tarifi

Çikolatalı Muzlu Kek Tarifi için yumurta akı, şekerin yarısı ve tuzu yüksek hızlı bir kapta sert tepeler oluşana kadar çırpın.

Ayrı bir kapta yumurta sarılarını ve kalan şekeri çırpma teli ile çırpın.

Sütü ve eritilmiş tereyağını ekleyip çırpmaya devam edin.

Ayrı bir kapta kullanacağımız kuru malzemeleri (un, kabartma tozu, vanilin ve nişasta) karıştırın.

Yumurta aklarını çalkaladığımız kaseye yumurta sarısı karışımını yavaş yavaş ekleyin ve karın şeklini bozmadan ve havayı kapatmadan bir spatula ile dışarıdan içeriye doğru dikkatlice karıştırın.

Karıştırırken kuru malzemeleri azar azar ekleyin.

Bir seferde dökmeyin, biraz ekleyin ve karıştırın, sonra tekrar dökün.

Pandispanya homojen hale gelince karışımı fırın kalıbınıza dökün.

Keki önceden ısıtılmış 180° fırında 25 dakika pişirin.

Bir kürdan batırdığınızda temiz çıkıyorsa kek hazırdır, pandispanyayı fırından çıkardığınızda soğumasını beklerken kremayı hazırlamaya başlayabilirsiniz.

İlk önce yumurtaları köpürene kadar çırpın. Süt, un, buğday nişastası, şeker ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin.

Hazırladığınız karışımı tel süzgeçten geçirerek pürüzsüz hale getirin.

Muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alın, tereyağını ekleyin, mikserle çırpın.

Daha sonra muzu ince ince doğrayın ve tahta kaşıkla karıştırın. soğumaya bırakın.

Bu sırada pandispanyayı tel kesici veya keskin ve büyük bir bıçakla ortadan ikiye kesin ve bir keki servis etmek için tabağa koyun.

Muzlu kremayı ekleyip spatula ile yayın.

Pastayı başka bir süngerle örtün. Bu işleme devam edin.

Kalan muzlu kremayı kekin üzerine dökün.

Bir süre soğuması için buzdolabına kaldırın.

Birkaç saat sonra kremanın kıvamı gelince bitter çikolatayı eritip kekin üzerine dökün.

Birkaç saat buzdolabında bekletin.

Kek soğuyunca ve hafif hafiflediğinde ağın üzerine badem serpiyorum.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın