Portakallı Çikolatalı Kek tarifi için önce yumurta ve şekeri iyice karışana kadar çırpın.
Ardından sütü ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
Portakal kabuğu rendesini ve vanilyayı ekleyin.
Un, kabartma tozu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
Un ile yağladığımız kalıba kek hamurunu dökelim.
Bir çay kaşığı kakaoyu bir çay süzgecine koyun ve çamuru kaplayacak şekilde süzün.
Kek hamurunu da ekleyip kakaoyu tekrar eleyelim.
Son olarak kalan tüm çamuru dökelim ve 175 derecede pişirelim.
Tototoyu ölçelim, pişmişse çıkarın.
İlk ısı çıkınca kalıptan çıkaralım ve çikolatayı benmari usulü eritip üzerine dökelim.
Portakallı Çikolatalı Kek servise hazır.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]