Çikolatalı ve karamelli tart kek tarifi



çikolatalı karamelli tart

çikolatalı karamelli tart tarifi malzemeleri.

  • 2 orta boy yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 çay kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kakao çorbası
  • 1 poşet vanilya şekeri
  • 1 poşet kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı ılık süt (keki ıslatmak için)

Karamel sos için gerekli malzemeler;

  • 1 paket krema (200ml)
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 su bardağı toz şeker

Çikolata sosu için gerekli malzemeler;

  • 80 gr bitter çikolata
  • Yarım su bardağı krema

Çikolatalı ve karamelli kek tarifi nasıl hazırlanır?

  • Öncelikle keki hazırlamak için bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri ekleyin ve şeker eriyene kadar çırpın.
  • Ardından sütü ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Ardından un, kakao, vanilya şekeri ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın.
  • Bir tart kalıbına sıvı yağı koyup biraz un serpelim ve kek hamurunu eşit şekilde içine aktaralım.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirelim.
  • Pişen kekimizi fırından alıp soğumaya bırakalım.
  • Soğuyunca yarım çay bardağı sütü kaşık yardımıyla yayalım ve kekimizi ıslatalım.
  • Karamel sos için şekeri büyük bir tencereye ekleyip kısık ateşte sürekli karıştırarak eritelim.
  • Eriyen şekere margarini ekleyin ve karıştırın.
  • Eriyen tereyağına kremayı ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Karamelimizin pürüzsüz bir dokuya sahip olması gerekiyor, bu yüzden karıştırırken hızlı hareket edelim.
  • Pürüzsüz bir kıvama gelince ocağı ters çevirip soğumaya bırakın.
  • Soğuyan kekin üzerine ılık karamel sosu dökelim.
  • Karamel sosun kıvamını alıp sertleşene kadar buzdolabında bir saat bekletelim.
  • Küçük bir tencereye kremayı ekleyip orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirelim, bitter çikolatayı ekleyip karıştırarak eritelim.
  • Eridikten sonra karamelli kekin üzerine dökün.
  • Son olarak buzdolabında en az 3 saat dinlenmeye bırakın.
  • Kesip servis edelim.

Herkesin tadını çıkarın.

Yorum yapın