çikolatalı karamelli tart
çikolatalı karamelli tart tarifi malzemeleri.
- 2 orta boy yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 2 çay kaşığı un
- 2 yemek kaşığı kakao çorbası
- 1 poşet vanilya şekeri
- 1 poşet kabartma tozu
- Yarım çay bardağı ılık süt (keki ıslatmak için)
Karamel sos için gerekli malzemeler;
- 1 paket krema (200ml)
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 su bardağı toz şeker
Çikolata sosu için gerekli malzemeler;
- 80 gr bitter çikolata
- Yarım su bardağı krema
Çikolatalı ve karamelli kek tarifi nasıl hazırlanır?
- Öncelikle keki hazırlamak için bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri ekleyin ve şeker eriyene kadar çırpın.
- Ardından sütü ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
- Ardından un, kakao, vanilya şekeri ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın.
- Bir tart kalıbına sıvı yağı koyup biraz un serpelim ve kek hamurunu eşit şekilde içine aktaralım.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirelim.
- Pişen kekimizi fırından alıp soğumaya bırakalım.
- Soğuyunca yarım çay bardağı sütü kaşık yardımıyla yayalım ve kekimizi ıslatalım.
- Karamel sos için şekeri büyük bir tencereye ekleyip kısık ateşte sürekli karıştırarak eritelim.
- Eriyen şekere margarini ekleyin ve karıştırın.
- Eriyen tereyağına kremayı ekleyin ve iyice karıştırın.
- Karamelimizin pürüzsüz bir dokuya sahip olması gerekiyor, bu yüzden karıştırırken hızlı hareket edelim.
- Pürüzsüz bir kıvama gelince ocağı ters çevirip soğumaya bırakın.
- Soğuyan kekin üzerine ılık karamel sosu dökelim.
- Karamel sosun kıvamını alıp sertleşene kadar buzdolabında bir saat bekletelim.
- Küçük bir tencereye kremayı ekleyip orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirelim, bitter çikolatayı ekleyip karıştırarak eritelim.
- Eridikten sonra karamelli kekin üzerine dökün.
- Son olarak buzdolabında en az 3 saat dinlenmeye bırakın.
- Kesip servis edelim.
Herkesin tadını çıkarın.