Çilek Reçeli Tarifi, Evde Mükemmel Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?
Aromasının ve renginin güzelliği ile dağılmayan kalan çilek reçelini yapıyoruz.
Çilek reçeli üç parçadan oluşur
İlk olarak çileğin sapını çıkarıp güzelce yıkıyoruz.
Yıkanmış çilekleri bir süzgeçe alıp suyunu iyice süzüp tencereye alıp 2 kg ilave ediyoruz. toz şeker dökün
Bu şekilde çilekleri üç saat saklıyoruz.
Tencereyi ocağa alıp kaynamaya başladığımızda biriken köpüğü alıp 10 dakika bu şekilde pişiriyoruz kaynatıp ocağa alıyoruz.
Ocaktan aldıktan sonra tamamen soğumasını bekleyin.
Soğuyunca ikinci aşama için ocağa alın ve 10 dakika kaynatmaya başlayın.
Üçüncü adım, tekrar ocağa alın ve 10 dakika kaynatmaya başlayın, kaynatın, limon suyunu ekleyin ve beş dakika pişirin. çok kaynatıyoruz
Yani 15 dk. dibe doğru kaynar
Hemen yiyeceksek bir kavanoza koyup soğuyunca kapağını kapatıyoruz.
Kışın yapıyorsak sıcak bir kavanoza koyup kapağını kapatıp ters çevirip beyaz bir mutfak havlusunun üzerine koyuyoruz.
Gerçekten lezzetli, kırılmaz çilek reçeli hazır
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]