Çilek Reçeli – Tatlılarım

Lezzetli bir çilek reçeli tarifi için önce çilekler ayıklanır, iyice yıkanır ve meyve suları süzülür ve süzülür.

Bir tencereye 1/2 su bardağı sıcak su koyun.

Üzerine çilek ve 4 yemek kaşığı toz şeker serpilir (Şekerli ürünler kullandığım için biraz şeker koydum, 2 su bardağı şeker koyabilirsiniz)

Ocağın dibi yanar, kaynamaya başlayınca ocak biraz kısılır ve ara sıra tahta kaşıkla zarar vermeden karıştırılır.

İpucu: Metal bir kaşıkla karıştırmayın, çok sıvı olacaktır.

Suyu ayıklanıp çıkarıldıktan sonra 2 yemek kaşığı limon suyu ilave edilir. 10 dk. sonra sıcak cam kavanozları koyun. Yeni bir kapakla sıkıca kapatılır ve ters çevrilir.

6-7 saat bırakılır. Daha sonra düzleştirilir ve buzdolabının altına yerleştirilir. İstediğiniz zaman tüketilebilir.

Nefis Çilek Reçeli hazır.

Not: Bu tarif şekersiz yapılmıştır. Ayrıca hazır çilek aldığım için 1.200 gr. Yazdım ama kavanoz çıktı. Çilek ekleyebilirsiniz. Siz sadece diğerlerini aynı seviyeye ekleyin.

Afiyet olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın