Lezzetli bir çilek reçeli tarifi için önce çilekler ayıklanır, iyice yıkanır ve meyve suları süzülür ve süzülür.
Bir tencereye 1/2 su bardağı sıcak su koyun.
Üzerine çilek ve 4 yemek kaşığı toz şeker serpilir (Şekerli ürünler kullandığım için biraz şeker koydum, 2 su bardağı şeker koyabilirsiniz)
Ocağın dibi yanar, kaynamaya başlayınca ocak biraz kısılır ve ara sıra tahta kaşıkla zarar vermeden karıştırılır.
İpucu: Metal bir kaşıkla karıştırmayın, çok sıvı olacaktır.
Suyu ayıklanıp çıkarıldıktan sonra 2 yemek kaşığı limon suyu ilave edilir. 10 dk. sonra sıcak cam kavanozları koyun. Yeni bir kapakla sıkıca kapatılır ve ters çevrilir.
6-7 saat bırakılır. Daha sonra düzleştirilir ve buzdolabının altına yerleştirilir. İstediğiniz zaman tüketilebilir.
Nefis Çilek Reçeli hazır.
Not: Bu tarif şekersiz yapılmıştır. Ayrıca hazır çilek aldığım için 1.200 gr. Yazdım ama kavanoz çıktı. Çilek ekleyebilirsiniz. Siz sadece diğerlerini aynı seviyeye ekleyin.
Afiyet olsun…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]