Şimdi çilek reçeli yapmanın tam zamanı. Haziran sonuna kadar çilek reçeli yapabiliriz 😊
Çilek reçeli için önce çilekler yıkanır ve sapları yıkanır. Biraz süzüldükten sonra derin bir tencereye alınır. Oraya pudra şekeri serpilir. Tencerenin kapağını kapatın ve şekerin erimesi için bir gece bekletin.
Ertesi gün çilekler tencereden alınır. Su ilave edilmeden ocağa alınır ve çileklerden çıkan meyve suyu şekerle birlikte ara sıra karıştırılarak orta ateşte pişmeye bırakılır.
30-40 dakika pişirilir. Daha sonra çilekler eklenir. Çilek reçeli kaynamaya başlayınca zeytinyağı eklenir ve karıştırılır (bu reçelin fazla köpürmemesi için yapılır). Daha sonra altını kısın ve çilekler yumuşayana kadar çok fazla karıştırmadan 20-30 dakika pişirin.
İsterseniz kavanozu koyup ters çevirebilirsiniz. Hemen yemek zorunda kaldığım için istemedim. Islanmasın diye soğuyana kadar tencerede kapağı açık bıraktım. Soğuyunca kavanozlara paylaştırdım.
İsteyenler için iyi…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]