Çilekli Ahududulu Cheesecake – Tatlılarım

Yoğurtlu Frambuazlı Cheesecake Tarifi için,

İlk olarak frambuazlı cheesecake tabanımızı hazırlıyoruz.

Bisküvi ve fındıkları rondodan geçiriyoruz.

Daha sonra tereyağını eritip bisküvilerin üzerine döküp iyice karıştırıyoruz. Kapattığınız kalıba dökün ve bir bardak su yardımıyla ezin.

1 saat buzdolabında bekletelim o sırada ahududu, şeker ve 1 su bardağı suyu bir kaba alıp üzerindeki sos için buzdolabında bekletiyoruz.

Daha sonra kremamızı yapıp labne peyniri, krema ve süzme yoğurdu derin bir kaba alıp mikserle karıştırıyoruz ardından şekeri ekleyip tekrar karıştırmaya devam ediyoruz.

Yumurtaları tek tek kırıp mikserle çırpın.

Ardından unu ve vanilyayı ekleyip 1-2 kez karıştırarak donmuş bisküvi kalıbınıza dökün. Kabuğunuz sadece 26×24 cm. Kalıplarla yapılsa güzel olurdu benimkiler küçüktü, 20 cm. Cheesecake kısmını yapmam gerekiyordu, bir sürü malzemem vardı.

Kalıbınızı alüminyum folyoya sararsanız cheesecake beyaza dönünce daha güzel görünecektir.

Kremayı döktükten sonra kalıbınızı önceden ısıtılmış fırında ızgaraya yerleştirin.

Isıya dayanıklı bir kaba su doldurun ve cheesecake’iniz dağılmasın diye fırına koyun, dağılırsa merak etmeyin üzeri sosla kaplanacaktır.

Evet cheesecake 10 dakika fırında başlıyor.200°C’de sonra 50 dakikada pişecek.150°C’de fırın kapağını açmadan pişecek.

Yani min.’ Fırınınız dolduğunda kapatın ama cheesecake’i çıkarmayın.

Soğuması için fırın kapağını hafif aralık bırakın.

Bu arada sosumuzu hazırlıyoruz.

Şekerli ahududuları dolaptan alıp ocakta pişirip blenderdan geçiriyoruz.

Kaynayan suyumuzun içine kuru suyumuzu döküp 1 saat kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.

Kremanın yapışmasını önlemek için ara sıra karıştırın.

Cheesecake soğuyunca sosumuzu döküp buzdolabında 1 gece dinlendiriyoruz.

Soğuk servis yapın.

Karışık Yoğurt ve Frambuazlı Cheesecake hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın