Çilekli Bulut Pasta – Tatlılarım

Bulut kadar hafif en lezzetli pastayı yapıyoruz

Öncelikle çilekleri ayıklayıp yıkayıp suyunu çekmesini bekliyoruz.

Kek için bir kaseye oda sıcaklığındaki yumurtaları ve bir su bardağı şekeri ekleyin ve mikserle iyice karışana kadar çırpın.

Yağ, süt ekleyin ve karıştırın

3 su bardağı un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın.

Tart kalıbını yağlayıp keki üzerine dökün.

Tart kalıbımızı aşağı doğru sallayıp düzeltip önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz.

Kek soğuyunca ters çevirip servis tabağına alın.

Kreması için bir tencereye süt, un, un, yumurta sarısı, margarin, vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz, tencereyi ocağa alıp kaynamaya başlayana kadar karıştırarak pişiriyoruz.

Pişirme kremini ocaktan alın, 1-2 kez karıştırın, kekin üzerine dökün ve çilekleri güzelce kremanın üzerine koyun.

Jöleyi paketin üzerinde yazdığı gibi hazırlayıp çileklerin üzerine yayın.

Eğer tart jöle yoksa bir su bardağı suya bir tatlı kaşığı nişasta ve 1 tatlı kaşığı şeker ekleyip sıcak olarak pişirip sosu çileklerin üzerine döküyoruz.

Buzdolabında soğutup çay ile servis ediyoruz.

Bulut pastası hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın