Çilekli Manolya (Püf Noktalı) – My Sweets

Çilekli Manolya Tarifi, Çilekli Manolya Nasıl Yapılır?

Merhaba arkadaşlar

Yaz aylarının vazgeçilmezi haline getiren tarifleri ekliyorum.

İlk olarak petibör bisküviyi rondodan geçirelim ve ağzı büyük parça olmayacak şekilde güzelce ezelim. Ardından çilekleri ince dilimler halinde doğrayıp hazırlayalım.

Bu arada pudingi hazırlayalım. Vanilya çırpılmış krema ve tereyağı hariç tüm malzemeleri tencereye ekleyelim ve topak kalmayacak şekilde güzelce karıştıralım. Çalkaladıktan sonra bile topak topak kalıyorsa, topak kalmaması için Blender’dan çalkalamanızı öneririm.

Muhallebi kaynayana ve sertleşmeye başlayana kadar karıştıralım. Sertleşince altını kapatalım. Hadi sakinleşelim. Ara ara karıştıralım ki kendini tutmasın, sıcak olan pudinge krem ​​şanti, vanilya ve tereyağını ekleyelim ilk sıcaklığı çıkınca mikserle çırpalım ve beş dakika güzelce pişmeye bırakalım.

Bisküvilerden birer kaşık kuplara ilave edip muhallebiyi koyalım siz 2-3 kat yapabilirsiniz. Kenarlarına dilimlenmiş çilekleri ekleyelim.

Sosu için bir tabak çileği rondodan çekelim, şeker size az geldiyse damak tadınıza göre daha çok şeker ekleyin. Nişastayı ekleyin, karıştırın ve kaynamaya bırakın. Koyulaşınca vanilyayı ekleyin. Sıcakken kupalara paylaştırın. Üzerini çilek ve antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.

Soğuyunca üzerini streçleyip buzdolabında birkaç saat dinlendirip servis edebilirsiniz.

Deneyecek olanlara bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın