Çilekli Pasta

çilekli pasta tarifi malzemeleri

  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao çorbası
  • 2 çay kaşığı un
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 vanilya çubuğu

krema için

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
  • 2 muz, garnitür için

dekore etmek

  • çilek
  • Kuru Fiğ Bisküvi

Çilekli tart tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Yumurta ve şekeri 5 dakika çırpın.
  2. Süt ve yağı ekleyin.
  3. Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu eleyin ve ekleyin.
  4. Kek kalıbı yağlanır ve toz şeker serpilir. Kek karışımını dökün.
  5. 180 derece kontrollü fırında pişirelim. Soğumasını bekleyelim.
  6. Kreması için süt, un ve nişastayı iyice karıştırıp kaynayana kadar pişirin.
  7. Fırından çıkardıktan sonra içine sürülen çikolatayı ekleyin, iyice karıştırın ve soğumaya bırakın. Hadi karıştıralım.
  8. Kek soğuyunca kekimizi kalıptan çıkarıp üzerine muzları koyuyoruz.
  9. Üzerine kremayı sürüp düzeltelim.
  10. Buzdolabına koyalım.
  11. Kekimizi servis ederken eşit dilimlere keselim.
  12. Sesi istediğiniz gibi kapatabilirsiniz. Her dilimin üzerine fiğ bisküvi tozu ve yarım çilek koydum. Tadı harikaydı. Deneyenlere afiyet olsun.

Fotoğraflı Çilekli Tart tarifi

  • tatlı tarifi
  • çilek
  • makarna
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • keskin
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

balkabağı şekeri

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın