Çilekli Pasta

çilekli pasta tarifi malzemeleri

  • 3,5 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı labne
  • 1 yemek kaşığı tereyağ veya sıvıyağ
  • 1 paket milföy (hepsini kullanmıyoruz)
  • vanilin

senin için;

  • pudra şekeri, pudra şekeri

Çilekli pasta tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Milföy hamurlarını ortadan kare şeklinde kesip fırın tepsisine sığacak şekilde dikdörtgen yapıp tepsiye dizelim. Üzerini kabarmaması için çatalla batıralım.
  2. Fırına vermeden önce üzerine yağlı kağıt serip kabarmaması için bir tepsi daha yerleştiriyoruz. Kızarmışsa 15 dakika sonra yiyebiliriz. Muhallebi yapalım.
  3. Süt, şeker, un ve nişastayı ekleyip kaynayana kadar pişirelim. Ocaktan alınca labne, tereyağı ve vanilyayı koyalım. Soğuyana kadar bekleyelim.
  4. Soğuyunca yufkaların arasına sürelim. Dilerseniz çilek veya muz da ekleyebilirsiniz. Üzerine başka bir dosya koyalım. Servis yaparken üzerine pudra şekeri serpin.

Fotoğraflı çilekli turta tarifi

  • börek tarifi
  • çilekli
  • puf böreği
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Kıbrıs tatlısı

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın