Çilekli ve kremalı pasta

Çilekli ve Muhallebi Tart Tarifi Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 3 çay kaşığı un

muhallebi için

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Çilek sosunu hazırlamak için

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 kase çilek
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı su
Çilekli ve kremalı pasta tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Yumurta ve şekeri bir kaba alıp iyice çırpın.
  2. Süt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
  3. Un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
  4. Kek kalıbımızı sıvıyağ veya tereyağ ile güzelce yağlayalım.
  5. Kek karışımını dökelim.
  6. 180 derecelik fırında pişirelim.
  7. Kekimiz pişerken pudingimizi hazırlayalım.
  8. Süt, yumurta sarısı, şeker ve unu bir tencereye koyun ve koyulaşana kadar sürekli karıştırın.
  9. Kaynamaya başlayıp koyulaşınca tereyağı ve vanilyayı ekleyin.
  10. Soğuması için kenara alın.
  11. Soğuyunca sütü ekleyip mikserle çırpın.
  12. Çilekleri blender veya rondodan geçirip püre haline getirelim.
  13. Pişireceğimiz kaseye alıp içine şekeri ekleyelim.
  14. Nişastayı bir kaba alıp biraz su ile açalım.
  15. Bunu da çileklere ekleyelim.
  16. Kısık ateşte koyulaşana kadar pişirelim.
  17. Sosu bir kenara koyalım.
  18. Kekimiz pişince fırından alalım.
  19. Biraz soğuyunca kalıptan çıkarıp ters çevirin.
  20. Önce pudingi yayalım.
  21. Üzerine çilekli sosu ekleyelim.
  22. İstediğimiz gibi süsleyelim.
  23. Biraz dinlenip servis yapabilirsiniz.

Fotoğraflı çilek ve muhallebi kek tarifi

Çilekli Muhallebi Tart ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın