Tavadaki Tavuk ve Beşamel Sos Tarifi için önce derin bir tavaya sıvı yağı alıp küp küp doğradığımız soğanları ekleyip kavuralım.
Sarımsak ekleyin ve iyice kızartın. Ardından doğranmış domateslerimizi ve yeşil biberimizi ilave edelim. Salçamızı, tuzu, karabiberi ve baharatları ekleyip pişirmeye devam edelim.
Başka bir tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavurduğumuz tavuk etlerini ilave edelim. Tavuğu suyunu bırakana kadar pişirdiğimizi unutmayın. Tavukla birlikte pişirdiğimiz muhallebinin üzerine süsleri ekleyip 3-4 dakika pişirelim. Bolca kurulayalım.
Yiyecekleri fayanslara eşit olarak bölelim. Oraya beşamel sos yapalım. Bu nedenle 3 yemek kaşığı unu 3 yemek kaşığı tereyağında kaynatıp sütü ekleyelim. Süt köpürene kadar pişirelim. 1-2 tık sonra tuz ve karabiberi ekleyip iki dakika pişirin. Bolca kurulayalım.
Beşamel sosu tavukların üzerine eşit şekilde dağıtalım. Her bir karonun üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip 200°C fırında 30 dakika pişirin.
Çini üzerinde Beşamel Soslu Tavuk hazır.
Afiyet olsun…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]