Çıtır Ballı Çörek Tatlısı Tarifi

Önce suyumuzu kaynatarak lokmalarımızı hazırlıyoruz.

Şerbeti için şeker ve suyu bir tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştırın.

Şeker eriyince tencereyi ocağa alın ve su kaynayıncaya kadar yüksek ateşte kaynatın.

Su kaynamaya başlayınca limonu dökün ve orta-kısık ateşte 5 dakika pişirin. Suyumuzu kaynatıp ocaktan alalım.

Şerbeti hazırladıktan sonra kenara alıp şerbeti soğumaya bırakalım.

Sağlık açısından su kaynarken bal eklemenizi tavsiye etmem.

Sorgumun soğutulması tatlımızın sonuçları için çok önemlidir, bu dipnotu unutmayınız. Aksi takdirde, ısırık hemen yumuşak olacaktır. Şuruptan soğurken hamuru ısırmaya hazırlayalım.

Hamur için un hariç tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alın ve iyice karıştırın.

En son unu da ekleyip elden çıkmayan hızlı bir hamur elde edelim.

Hamur hazır olduğunda üzerini örtüp 30 dakika bekletin, kaynamayı bırakalım.

Hamur kabarınca tavaya bol sıvı yağ koyup güzelce ısıtalım.

Yağ hazır olduğunda hamuru ellerimizle birleştirelim, havasının çıkmasını sağlayalım ve hamurdan 1 yemek kaşığı alıp kızgın yağın içinde bırakalım. Bunu çok hızlı yapmamız gerekiyor.

Her bir hamur parçasını aldıktan sonra içine her zaman bir çay kaşığı sıvı yağ koyun. Kaşığı yağlamazsanız hamur yapışır ve hamur kaşıktan ayrılmaz.

Hamuru tavada sık sık karıştıralım ve altın sarısı olana kadar eşit şekilde kızartalım.

O halde lokmaları tavadan alıp yağı süzüp soğuk şerbetin içinde bırakalım.

Şerbeti temsil eden lokmadaki fazla sıvıyı 30 saniye süzerek sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Hamur için sadece su kullanırsanız çok parlak olacaktır. Çörekleri suda ne kadar uzun bırakırsanız, o kadar yumuşak olurlar.

Çıtır Ballı Çörek Tatlısı hazır.

Deneyecek olanlara bol şans!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın