Çıtır çıtır turşu

Çıtır Jerkin Turşu Tarifi İçin Malzemeler

Not: Verdiğim hacim 1 litrelik cam kavanoz için geçerlidir.

  • Yarım kilo salatalık
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı humus
  • 1 çay kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • sıcak su

Çıtır salatalık turşusu tarifi işlenen modları?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Öncelikle kornişi temizleyip yıkıyoruz.
  2. Ardından suyu kaynatıyoruz.
  3. 1 litrelik kavanozlara salatalık, nohut, sarımsak, tuz, şeker, limon tuzu ve sirkeyi ölçeğe göre koyuyoruz.
  4. Ardından üzerini geçecek kadar kaynar su ile doldurup kapağını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz.
  5. Ertesi gün ters çeviriyoruz.
  6. Hazır olan turşuyu serin bir yerde bekletiyoruz.
  7. Ortalama 15 günde yemeye hazır hale gelir.

Resimli çıtır salatalık turşusu tarifi

  • börek tarifi
  • Gevrek
  • salatalık
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Ekşi
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Arpa eriştesi ile pirinç eriştesi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın