Çıtır elmalı turta

Çıtır elmalı turta tarifi malzemeleri

hamur için

  • 4,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 200 gr tereyağı veya ghee
  • 1 poşet kabartma tozu

Elma harcı için.

  • 6 elma
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 çay kaşığı tarçın

üzerine ;

  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı un
  • 100 gram tereyağı veya margarin
  • 1 yumurta

Çıtır elmalı turta tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Hamuru için gerekli olan tüm malzemeleri uygun bir kapta yoğuralım.
  2. Yoğurduğumuz hamuru 15 dakika dinlendirelim.
  3. Elmalı harcı için bütün elmaları rendeleyelim.
  4. Elmaları ve diğer elma suyu malzemelerini uygun bir tencerede orta ateşte pişirip soğumaya bırakalım.
  5. Üzerine tüm malzemeleri robottan geçirip rendelenmiş bir hamur elde edelim.
  6. Dinlenmeye bıraktığımız börek hamurunu elimizle açarak tepsiye koyalım.
  7. Tepsiye koyduğumuz turta hamurunun üzerine elmalı harcı yayalım ve güzelce dağıtalım.
  8. Robota koyduğumuz hamuru tepsideki elmalı harcın üzerine serpelim.
  9. 180 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin. Diğer videolarım için YouTube kanalımı ziyaret edebilirsiniz.

Çıtır elmalı turta tarifi

  • Ağızda
  • tatlı tarifi
  • ayrı düşüyor
  • alma
  • Bir elma:
  • hamur tarifleri
  • kesimler
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Kek
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Kapalı Pizza (videolu)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın