Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
İlk olarak iç çamurumuzu hazırlayalım, elmaların kabuklarını soyup rendenin siyah kısmı ile üzerlerine ovalayalım. Yapışmaz bir tavaya bir elmayı alıp şeker ve tarçını döküp karıştıralım. Kısık ateşte suyunu çekene kadar karıştırarak pişirelim. Son olarak cevizleri de döküp karıştırdıktan sonra ocağı kapatın ve soğumaya bırakın.
Hamuru için oda sıcaklığındaki margarin, sıvı yağ ve yumurtayı kıralım ve karıştıralım. Üzerine vanilya şekeri ve kabartma tozunu dökün ve iyice karıştırın. Son olarak unu yavaş ve kontrollü bir şekilde dökelim ve yumuşayana kadar yoğuralım. Hamuru bir mandalina büyüklüğünde ikiye bölelim çünkü küçük olan hamuru yoğurup streç filme sarıp buzdolabına kaldıralım.
Tekrar büyük bir hamur haline gelecek şekilde saralım ve 25 dakika buzdolabının altında bekletelim.
Fırın tepsisinin kenarları dahil her tarafını katı yağ ile yağlayalım. Kalan hamuru buzdolabından alıp merdane ile yuvarlayalım ve fırın tepsisine yerleştirelim. Hamuru elimizle her tarafı eşit olacak şekilde yayalım. Her yerine çatalla sık sık delikler açalım ve elmalı karışımı dökelim ve hamurun her yerine yayalım. Son olarak hamuru buzdolabından alıp elmalı muhallebinin üzerini kaplayacak şekilde rendenin kalın bir kısmı ile ovalayalım.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında rengi hafif değişene kadar pişirelim.
Fırından çıkardığımız böreğin soğumasını bekleyelim.
Üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis edebilirsiniz.
çok iyi ❤
Talimatlar;
İç harcı miktarını damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz.
İç hamur su içermeli, eğer sulu ise hamuru yumuşatır ve parlak olmaz.
Hamurun fazla kabarmaması için çatalla delikler açmayı unutmayın.
Bu tarif pasta ve tart hamuru için popüler
Hamuru merdane ile çok açmaya çalışmayın tek kullanımlık fırın tepsisinde bir araya gelecek merak etmeyin.
Fazla pişirdim 🙂 Kestikten sonra fırından çıkarmak çok zor oldu.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]