Çıtır: İnce Bulgur Köfte
İnce bulgur köftesi tarifi için malzemeler;
- 5 orta boy patates
- 2 su bardağı ince bulgur
- 2 orta boy yumurta
- Bir buçuk su bardağı kaynar su
- 2 orta boy soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 bardak un
- 1 buçuk çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı kara biber
- 1 buçuk çay kaşığı tuz
kızartma için
- Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
İnce bulgur köfte tarifi nasıl hazırlanır?
- Öncelikle patatesleri soyup güzelce yıkayalım.
- Patatesleri derin bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyip orta ateşte yumuşayana kadar haşlayalım.
- Haşlanmış patatesleri bir kevgir yardımıyla süzün ve soğumaya bırakın.
- Ardından ince bulguru bir karıştırma kabına alıp üzerine her şey ıslanana kadar 1 1/2 su bardağı kaynar su dökelim.
- Hava kabarmasın diye ıslattığımız ince bulguru streçleyelim.
- Kuru soğanın kabuğunu soyup rendeleyelim.
- Maydanozu ince ince kıyın.
- Soğuyan patatesleri, ince bulguru, ince kıyılmış soğanı ve ince kıyılmış maydanozu derin bir karıştırma kabına alıp içine yumurtaları kıralım.
- Ardından güzelce yoğurup biber salçası, salça, tuz, pul biber ve karabiberi ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
- Son olarak unu ekleyip tekrar yoğurun.
- Köfte karışımından bir avuç alıp çay tabağı büyüklüğünde yuvarlak şekil verelim.
- Tüm harcımız bitene kadar bu işleme devam edelim.
- Geniş bir tavaya sıvı yağı ekleyip orta ateşte iyice kızdıralım.
- Yağda hazırladığımız köfteleri iki tarafını da kızartalım.
- Servis tabağına yağını çekmesi için havlu koyalım ve üzerine kızarmış köfteleri yerleştirelim.
Herkesin tadını çıkarın.