Çıtır: İnce Bulgur Köfte



Çıtır: İnce Bulgur Köfte

İnce bulgur köftesi tarifi için malzemeler;

  • 5 orta boy patates
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2 orta boy yumurta
  • Bir buçuk su bardağı kaynar su
  • 2 orta boy soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 bardak un
  • 1 buçuk çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı kara biber
  • 1 buçuk çay kaşığı tuz

kızartma için

  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su

İnce bulgur köfte tarifi nasıl hazırlanır?

  • Öncelikle patatesleri soyup güzelce yıkayalım.
  • Patatesleri derin bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyip orta ateşte yumuşayana kadar haşlayalım.
  • Haşlanmış patatesleri bir kevgir yardımıyla süzün ve soğumaya bırakın.
  • Ardından ince bulguru bir karıştırma kabına alıp üzerine her şey ıslanana kadar 1 1/2 su bardağı kaynar su dökelim.
  • Hava kabarmasın diye ıslattığımız ince bulguru streçleyelim.
  • Kuru soğanın kabuğunu soyup rendeleyelim.
  • Maydanozu ince ince kıyın.
  • Soğuyan patatesleri, ince bulguru, ince kıyılmış soğanı ve ince kıyılmış maydanozu derin bir karıştırma kabına alıp içine yumurtaları kıralım.
  • Ardından güzelce yoğurup biber salçası, salça, tuz, pul biber ve karabiberi ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
  • Son olarak unu ekleyip tekrar yoğurun.
  • Köfte karışımından bir avuç alıp çay tabağı büyüklüğünde yuvarlak şekil verelim.
  • Tüm harcımız bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Geniş bir tavaya sıvı yağı ekleyip orta ateşte iyice kızdıralım.
  • Yağda hazırladığımız köfteleri iki tarafını da kızartalım.
  • Servis tabağına yağını çekmesi için havlu koyalım ve üzerine kızarmış köfteleri yerleştirelim.

Herkesin tadını çıkarın.

Yorum yapın