Çıtır Kadaf ve İrmikli Lezzetli Tatlı Tarifi

Merhabalar, çay partinize gelen misafirleriniz için kısa sürede hazırlayabileceğiniz harika bir tatlı tarifim var.

Çıtır Çıtır Kadayıf ve İrmik Tatlısı Tarifi için geniş bir tavada tereyağını eriterek kadayıf hazırlamaya başlayalım.

Şekeri dökelim ve bir kaç dakika karıştıralım ve üzerine kadayıf dökelim.

Kadayı karıştırıp 3-4 dakika kızartın ve ocağı kapatın.

Son olarak cevizleri de dökelim ve iyice karıştıralım ve soğumasını bekleyelim.

Sütü bir tencereye koyalım, şekerli irmik dökelim, karıştıralım ve ocağa koyalım.

Kısık ateşte kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak kaynamaya bırakın.

Vanilyayı ekleyip karıştırdıktan sonra ocağı kapatın.

Yarım kadayıfı ortalığa yayarak büyük borca ​​​​dökelim.

Üzerine irmiği koyup spatula ile karıştıralım.

Son olarak kalan kadayıfımızı da dökelim.

Kadayıf İrmik Tatlımızı dilediğiniz gibi süsleyip keserek servis edebilirsiniz.

yemek istiyorum🍴🍧

Bazı hileler;
Dilerseniz bu tatlıyı çiğ kakule ile de yapabilirsiniz. Daha sonra hamuru ince ince doğrayın, aynı şekilde şekeri dökün, ardından hamuru ekleyin ve tereyağını rengi değişene kadar kızartın ve soğumaya bırakın!

Kadayıf hemen yumuşadığı için soğuduktan sonra irmiği ekledim.

Yağın içine şekeri karıştırırken erimesini beklemeyin, kadayıf tadı vermesi için ekleyin.

Bu arada, tatlı seviyorsanız şeker ekleyebilirsiniz.

Ayrıca şeker eriyince de eriyor ki bu da küçük bir dipnot 🙂

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın