Çıtır Midye Turtası Tarifi

Çıtır Midye Börek Tarifi için iç harcı hazırlamaya başlayalım; Ispanakları güzelce yıkayıp süzülmesini bekleyelim. Ispanağı ince ince doğrayın ve soğanı küçük küçük doğrayın.

Bir tavaya sıvı yağı alıp ısıtıp soğanları koyup suyunu çekene kadar pişirelim.

Salçayı ve baharatları ekleyip birkaç dakika kavuralım ardından ıspanakları ekleyelim.

Üzerine tuz döküp ara ara karıştırarak suyunu çekene kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım.

İlk hamuru tezgaha alalım, önce uzunlamasına keselim sonra yuvarlayalım. Üçgen şeklinde 4 büyük yufkamız olacak. Aynı şekilde bir yufka daha kesip hazırlayalım.

Yağı ve suyu bir kaba alıp karıştırın.

Kestiğimiz yufkalardan birini ucu bize gelecek şekilde tezgahın üzerine koyalım. Üzerine sosu döküp fırça yardımıyla her tarafına yaydım.

Baş parmağımızla hamurun ucunu hamurun ortasından kaldırıp ikiye bölüyoruz. Daha sonra kalıbını bozmadan ortasından kekin bir tarafını alıp diğer tarafını birleştirip üzerini süsleyelim.

İç çamurdan bir kaşık tuz alıp hamurun ucunun biraz üstüne koyalım ve hamurun sağ ve sol kenarlarıyla çamuru biraz kapatalım. Çamuru ucuyla kapatalım ve şeklini kaybetmeden yavaşça saralım.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dikkatlice yerleştirin. Hamur ve çamur bitene kadar aynı işlemi yapalım.

Yumurta sarısı ile yıkayıp dilerseniz haşhaş susam veya çörek otu serpin.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.

İlk sıcağı çıkınca servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun

Çıtır Midye Köfte Tarifi Bölümünün Yapılışı Fotoğraflar:

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın