Ege’nin bitkisel mutfağı iyi bilinmektedir. Kağıt yaprak, tepsi kek yapılır. Görüntü aynı olmasa da lezzet aynı.
Evet, içine eklenen otlar da tadı değiştiriyor. Aslında 7 çeşit şifalı bitki toplanır ve şifa için yapılır. Bütün otları aynı anda karıştıramayız.
Yaprakların kötü kısımları ayıklanır ve toprak gidene kadar iyice yıkanır. Tuzlu suda bir süre bekletilirler (böylece kir kalırsa gider. Tuz toprağı suyun altına indirir).
Yıkadığımız yeşillikler doğranır.
Kuru soğanlar doğranıp geniş bir kaba konur, yeşillikler ilave edilir.
Lor peyniri, karabiber, karabiber, tuz ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın.
Sos için derin bir kaba süt, yoğurt, yağ, kabartma tozunu koyun ve bir çırpma teli ile karıştırın. İlk yufka tezgahın üzerine konulur ve üzerine sos dökülür. Ekmek ortadan ikiye katlanır ve sosu da yayılır.
İç kısımlar büyük kesit üzerine yerleştirilir ve sarılır. Kendi etrafını çok sıkı sarmıyor.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Kalan 4 yufka için de aynısı yapılır ve tepsiye dizilir.
Sardığımız keklerden arta kalan sos fırça ile bolca kullanılır.
200°C fırında altın sarısı olana kadar pişirin.
Çıtır otlu sütümüz hazır.
Afiyet olsun…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]