Çıtır Pastane Pasta Tarifi

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere çıtır çıtır bir kurabiye tarifi ile geldim.

Öncelikle 1 fırın tepsisine 30-35 yufka yeterlidir. Hamurun kalınlığını tercihlerinize göre değiştirebilirsiniz. 5 yufka hamuru yaptım. Ben baklava yufkasını kıtır olması için kullandım. Pasta hamuru kullanırsanız bu gevrekliği alamazsınız.

Yufka paketini açalım ki otomatik olarak bir yufka daha gelsin. Hamuru saramayacağınız için çabuk kuruduğu için üzerini beyaz bir bezle kapatalım.

Hamuru yaymak için 3 yemek kaşığı yoğurdu, 2 yemek kaşığı sıvı yağı ve bir yumurta beyazını bir kaba alalım. O halde iki parça hamur alıp tezgahın üzerine koyalım. Hepsini yoğurdun üzerine yayacağım. (Her tarafına yaydığınızdan emin olun yoksa pişmez. Ve istediğiniz sonucu alamazsınız.)

Yine 2 yufka koyalım. Yine yufkanın üzerine yoğurt karışımını kullanalım. Üzerine son 1 yufkayı koyup tekrar harcı koyup en son peyniri ekleyelim. Dilerseniz zeytin, patates vb. Bunu yapabilirsin.

Daha sonra çok sıkı olmayacak şekilde 2 parmak kalınlığında rulo şeklinde yuvarlayın ve bıçakla 4 parmak kalınlığında kesin.

Tepsiye yağlı kağıt ve yağlı kağıt serelim. Bunu yapmamızın sebebi pastanın altını hafifletmek. Yağlamazsak, derin yağda kızartılmaz.

Kurabiyeleri tepsinin kenarına koyuyorum.

1 yumurtanın sarısını bir kaba alın. Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Hadi karıştıralım. Sonra onları çarmıha gerdim. Yumurtaya Zeytinyağı eklemek yufkayı daha da güzelleştirir.

Üzerine fıstık serpelim. Dilerseniz beyaz susam da ekleyebilirsiniz.

Önceden ısıtılmış 180° fırında 20-25 dakika böreğin üzeri altın sarısı olana kadar pişirin. Daha sonra fırından alıp soğumasını bekleyin ve servis yapın.

Dışı yumuşak ve pürüzsüz. Çok acı olmasını istemiyorsanız fırından çıktıktan sonra üzerini beyaz bir bezle örtebilir ve 10 dakika sonra servis edebilirsiniz.

Deneyenlere bol şans, selam ve sevgilerimle.

Çıtır Pastane Pasta Tarifi Bölümünün Yapılışı Fotoğraflar:

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın