Çıtır Patates Kızartması

Çıtır Patates Kızartması Tarifi Malzemeler

  • 4 patates
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
Çıtır çıtır patates kızartması tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Patatesleri çubuklar halinde ince dilimler halinde kesin.
  2. Yarım saat kadar su dolu bir kapta bekletin.
  3. Yağ tavaya alınır ve ısıtılır.
  4. Patatesler sudan çıkarılır, kurutulur, tuzlanır ve kızgın yağa atılır.
  5. Kenarları çok açık kahverengi olana kadar kısık ateşte kızartın.
  6. Dilerseniz aynı yağda kabak ve biberi de kızartabilirsiniz.

Çıtır çıtır patates kızartması tarifi

Çıtır Patates Kızartması yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa Son Dakika’da yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın