Çıtır Patates Malzemeler
- 2 orta boy patates
- 1 yemek kaşığı mısır unu
- 1 çay kaşığı tuz
Patates püresi tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Patatesleri çok ince kesin.
- Patatesleri suyu berraklaşana kadar suyunu değiştirerek yıkayalım daha sonra süzün ve kağıt havlu ile fazla suyunu alın.
- Kurutulmuş patateslerin üzerine mısır unu ve tuzu ekleyip elimizle güzelce afiyetle yiyelim.
- Kızgın yağda kızartalım.
- Dilerseniz mısır unu yerine nişasta da kullanabilirsiniz.Patateslerde nişasta olduğu için mısır unu kullanmayı tercih ediyorum.
- Ketçap ve ev yapımı mayonez ile servis yapın. Mayonez tarifimi profilimde görebilirsiniz. .
Deneyen herkese bol şans .
Çıtır patates tarifi
Çıtır Patates yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]