Çocukluğumun Vazgeçilmez Malzemesi Yomoseak Ortaköy Kumbisi Tarifi
- 3 kilo un
- 1 litre süt
- Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
- 6 yumurta akı sarısı
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 paket hazır koro maya
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
- gerektiği kadar ılık su
yukarı
- Ben güveç peyniri kullandım kaşar peyniri de çok güzel olur
Çocukluğumun vazgeçilmezi Yumusacık Ortaköy Kombesi tarifini nasıl yaparım?
yemebaskı tarifi
<
böl>
Merhaba arkadaşlar bugün sizlerle çocukluğumdan kalma nefis ve nefis bir kombi tarifi paylaşmak istiyorum, gerçekten çok yumuşak ve çok güzel, umarım beğenirsiniz.
- Öncelikle unu geniş bir kaba koyalım, tüm malzemeleri ekleyelim, çok yumuşak sıvı bir hamur yoğuralım ele yapışacak kadar yumuşak olacak.
- Çünkü kombi hamuru ne kadar yumuşak olursa kombi o kadar yumuşak olur.
- Hamuru en az bir saat mayalanmaya bırakın.
- Peyniri hazırlayalım, ayırdığımız yumurta sarısının içine biraz çörek otu koyalım isteğe göre tabii ki biz beğendiğimiz için karıştırdım.
- Hamur mayalandıktan sonra tepsiler yağlanır.
- Hamurdan küçük parçalar alıp tepsiye dizip elimizle bastırarak sarısını yayın ve üzerine peynir serpelim.
- Peynirsiz de yapabilirsiniz, bu şekilde hamur pişene kadar pişecektir.
- Köfteleri ocakta pişirdim, fırın tepsisine de yapıp yüksek fırında (250 derece) pişirebilirsiniz.
denemek isteyenlere bol şans .
Fotoğraflı çocukluğumun vazgeçilmezi Yumusacık Ortaköy Kömbesi tarifi
Çocukluğumun vazgeçilmezi Yumoshik Ortaköy Kumbisi, Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa Son Dakika’da ekrana geldi.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]