Kahvaltı veya ikindi çayının yanında servis edebileceğiniz en lezzetli, müzikli pankekleri yapıyoruz.
3 adet patatesi haşlayın, soyun ve rendeleyin, tuz, karabiber, tuz ekleyip karıştırın.
5 su bardağı un, 1,5 tatlı kaşığı tuz, 2 su bardağı suyu bir kaba alıp hamuru iyice karışana kadar yoğuruyoruz.
Hamuru 8 eşit parçaya bölüp bezeler yapın ve 15 dakika dinlendirin.
Bir toplu iğne yardımıyla altına ve üstüne un serperek açıyoruz, sıvı yağ kullanıyoruz.
Hamurun ortasına patates çamuru koyuyoruz.
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin
Hamurun önce bir tarafını sonra diğer tarafını patates çamurunun üzerine kapatıyoruz.
Kapalı yerlere yağ sürüyoruz
Ardından alt ve üst haçı kapatıp dikdörtgen bir haç elde ediyoruz.
Yumuşak hareketlerle hamuru biraz büyütüyoruz
Diğer bezelerde de aynı yöntemi kullanıyoruz.
Açma işlemi bitince yapışmaz bir tavaya yağı koyup kızdırıyoruz.
Pankekleri orta ateşte önlü arkalı pişiriyoruz.
Bir tabağa alıp sıcak olarak servis ediyoruz.
Afiyet olsun
Pankek aralarına dilediğiniz hamuru kullanabilirsiniz.
var siteLongVisitInterval = setInterval(function(){ clearInterval( siteLongVisitInterval ); ga('send', 'event', 'LongVisit', '15-seconds', 'Normal'); }, 15000);
window.fbAsyncInit = function() { FB.init({ appId : '625252620958088', xfbml : true, cookie : true, version : 'v2.9' }); };
(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = " fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
window.initializeSiteEvents = function(){ window.session = "false"; window.sessionURL = "/" ; window.sessionProfileURL = "/" ; window.sessionUnVerifiedEmail = "false"; window.allowCopy = "false"; } var OneSignal = window.OneSignal || []; OneSignal.push(function() { OneSignal.init({ appId: "ddbd8fe6-7d2c-430b-8c04-52a6fe5a181a", }); });
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]