Çok Kolay Mayasız Tarif

Kahvaltı veya ikindi çayının yanında servis edebileceğiniz en lezzetli, müzikli pankekleri yapıyoruz.

3 adet patatesi haşlayın, soyun ve rendeleyin, tuz, karabiber, tuz ekleyip karıştırın.

5 su bardağı un, 1,5 tatlı kaşığı tuz, 2 su bardağı suyu bir kaba alıp hamuru iyice karışana kadar yoğuruyoruz.

Hamuru 8 eşit parçaya bölüp bezeler yapın ve 15 dakika dinlendirin.

Bir toplu iğne yardımıyla altına ve üstüne un serperek açıyoruz, sıvı yağ kullanıyoruz.

Hamurun ortasına patates çamuru koyuyoruz.

Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin

Hamurun önce bir tarafını sonra diğer tarafını patates çamurunun üzerine kapatıyoruz.

Kapalı yerlere yağ sürüyoruz

Ardından alt ve üst haçı kapatıp dikdörtgen bir haç elde ediyoruz.

Yumuşak hareketlerle hamuru biraz büyütüyoruz

Diğer bezelerde de aynı yöntemi kullanıyoruz.

Açma işlemi bitince yapışmaz bir tavaya yağı koyup kızdırıyoruz.

Pankekleri orta ateşte önlü arkalı pişiriyoruz.

Bir tabağa alıp sıcak olarak servis ediyoruz.

Afiyet olsun

Pankek aralarına dilediğiniz hamuru kullanabilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın