Çok Kolay Patates Ekmeği

Öncelikle yıkanmış patateslerimizi düdüklü tencerede haşlayalım, kabuklarını soyup püre haline getirelim.

O halde soğanlarımızı serpelim ve patateslerimizin yanında onları da yağda kızartalım.

Lezzetlerimizi tek tek ekleyip iç çamurumuzu güzelce düzeltelim.

Hamurumuzu tezgaha alalım. 3 adet yufka aldığım için iki kere yaymaya başladım.

Yoğurt, yoğurt suyu, süt ve sıvı yağ ile yumurta akı karışımını (sarısını üstten ayıralım) güzelce karıştırdım. Karışımın yarısını fırça yardımıyla hamurumuzun üzerine döktüm.

Hamuru bıçakla 10 eşit parçaya böldüm. Her parçaya biraz malzemelerimizi koyalım. Hamurumuzun iki tarafını da pişirip teker teker saralım. Şimdiye kadar iki çeşit 10 turta yaptık.

Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz. Şimdilik fırınımızı fan modunda 180-200 C’ye ayarlayalım. Kalan bir hamur için de aynı yöntemi uygulayalım. Şu anda 10 adet bireysel turta yapıyoruz.

Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz. Üzerine fırça yardımıyla ayırdığımız 1 yumurtanın sarısını üzerine siyah kimyon veya susam ekleyip daha önceden pişirmiş olduğumuz fırına verelim.

Üzeri kızarana kadar güzelce pişirelim. Deneyenlere başarılar dilerim… 🙂

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın