Akşam yemeğine ne hazırlanacağı sorusu sadece çalışan insanlar için değil, ev hanımları için de büyük bir sorundur. Zengin Türk mutfağı, birçok yemeği tek bir ana malzemeyle pişirmemize olanak sağlıyor. Özellikle kuru fasulye ve nohut gibi baklagiller veya yazdan hazırlanan sebzeler en lezzetli yemeklerdir.
Elbette zaman zaman kendimize şölen gibi bir sofra hazırlamalıyız. Sunacağımız tarifte adeta bir şölen. Biraz kıyma ve biraz patatesle harika bir fırın yemeği yapabilirsiniz. Üstelik yanında hiçbir şey istemiyor. Biraz yoğurt ve biraz turşu yeterli.
Umarız denediğinizde beğenirsiniz. Afiyet olsun!
Dersler
- 4 patates
- 200 gr az yağlı dana kıyma
- 2 acı biber
- 1 domates
- 5-6 dal maydanoz
- 2-3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 su bardağı su
en iyi malzemeler
- 150-200 gr rendelenmiş kaşar peyniri
yapılışı
İlk önce patatesleri soyun ve halka halka doğrayın. Daha sonra yağda kızartın.
Önce kıymayı bir tavada az sıvı yağ ile kavurun. Rengi değişen kıymaya doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyin. Ardından yeşil biber dilimlerini ekleyin. Biberler biraz yumuşadıktan sonra rendelenmiş domates, salça ve baharatları ekleyip iyice karıştırın. 1-2 dakika kavurduktan sonra ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. Son olarak kaynar suyu ekleyip 2-3 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
İlk patatesleri dikdörtgen veya kare bir kaseye yerleştirin. Kıyılmış et serpin. Patatesleri tekrar düzenleyin. Harç ve patatesler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Sürenin sonunda fırından çıkarın ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Fırına dönün ve 5 dakika daha pişirin.
Dilerseniz dilimlenmiş domates ve iri kıyılmış biber de ekleyebilirsiniz.